Våren är här – byggandets årstid!

10Apr - av admin - 0 - i Trädgård & natur

Det finns en hel del olika byggprojekt man kan roa sig med nu inför sommaren. Ett av de roligare är att bygga en egen koja! Antingen till sig själv, eller till barnen, eller varför inte till fåglarna – en så kallad fågelholk! Här får du inspiration och konkreta tips inför byggandet, samtidigt som du får tips om var du kan läsa mer. För våren är ju byggandets årstid – håller du inte med?

Nu när värmen börjar komma och sommaren närmar sig med stora kliv börjar allt fler åta sig egna byggprojekt. Inte är det särskilt konstigt heller. Att vara ute i friska luften och arbeta med kroppen är otroligt skönt när det väl börjar bli ljusare och varmare ute. Samtidigt ger byggandet en bra känsla av färdighet och prestation – om du lyckas. Men varför bygga något vanligt och tråkigt som en bänk eller ett staket när du kan bygga mycket roligare och ovanligare saker? Kom dock ihåg att vissa byggen kan kräva bygglov, läs på innan du börjar.

En egen koja

Både barn och vuxna kan uppskatta ett alldeles eget lite krypin. Att leka i, eller rensa tankarna i och bara få vara för sig själv. Det viktigaste är att du bygger med bra byggmaterial som tål väder och vind eftersom kojan ska stå ute. Bra och billigt byggmaterial är a och o för ett lyckat byggprojekt. Och vi är inte först med idéen att bygga en egen koja att ha i trädgården, du kan faktiskt både läsa mer om det och få mer inspiration här.

En kreativ fågelholk

Känner du att en stor koja inte riktigt får plats i din trädgård? Du kanske bara har en liten altan? Eller inte riktigt vill ha en egen koja och är rädd att den inte kommer att användas? Bygg då en rolig fågelholk! Vem har egentligen sagt att en fågelholk måste se ut på ett visst bestämt sätt? Det anordnas faktiskt SM i fågelholksbyggande! På länken kan du få inspiration till en massa häftiga fågelholkar. Nästa år kanske du själv rent av skulle ställa upp?