Vackert i trädgården

4Mar - av admin - 0 - i Trädgård & natur

Hur man gör en trädgård vacker finns det många meningar om. Det här är några av våra bästa tips:

–    Installera en swimmingpool. Det är inte det enklaste att göra om man inte har ytan, men ifall man nu har begränsad yta i trädgården har man ju alltid alternativet att installera en badtunna.
–    Skapa en murgrönevägg. Det gäller att köpa murgröna som klarar av vintern, men i övrigt  är det enda viktiga att man har en bra vägg.
–    Skapa grusgångar. Att köpa in grus kan man göra från ett gruslager, se bara till att innan ha bestämt dig för vilken sorts sten du vill ha. Vill du ha ljust grus eller mörkt? Vill du ha små stenar eller stora? Och så vidare.
–    Lägg en gräsmatta. Det här är en engångskostnad – så länge man sköter om gräset väl efter att det är lagt. Det finns flera instruktionsböcker i hur man bäst lägger alternativt planterar gräsmattor, och även på internet finns det gott om matnyttig läsning.
–    Bygg ett lusthus. För den som är förtjust i att spendera mycket tid i trädgården är ett lusthus ett ypperligt sätt att fördriva tid, exempelvis läsandes eller drickandes saft.

Som ni förstår finns det mycket man kan göra för att ha det fint i trädgården. Man kan bland annat göra ovanstående saker och man kan göra en hel del annat också om man bara tittar i inspirerande trädgårdstidningar. Lycka till!