Studentmottagning med billig budget

7May - av admin - 0 - i Nöje

Har du en blivande student där hemma som förväntar sig en av sitt livs viktigaste fest? Många börjar spara inför studentmottagningen redan i januari, för de vet med erfarenhet att det brukar bli ett mycket dyrt kalas. Mat, dryck och ballonger, partytält och sittplatser till alla. Många ska bjudas och du vill ge ditt barn en extra värdefull skjuts ut i vuxenlivet. Här kan du läsa om hur du kan göra studentfesten till den bästa, utan att det blir allt för dyrt!

När du ska anordna en studentmottagning finns det några grejer du kan spara in rejält på. Till exempel går det att hitta billig dekoration som ändå sätter en övergripande festprägel över rummet du ska dekorera, oavsett om ni ska vara inom- eller utomhus.

Du kan hitta billiga och snygga bokstavsballonger bland mycket annat på Fyndiq:  https://fyndiq.se/underhallning/fest-skamtartiklar/fest-kalas/ballonger/bokstavsballonger/

Dekorationen gör halva studentfesten. Massor av ballonger, girlanger och dukar i blått och gult är jättetrevligt och skapar en klassisk studentfeststämning. Björkris är också fint och klassiskt att sätta upp. – expressen.se

Kan bli billigare än du tror

Kanske är det grupptryck, eller höga förväntningar hos studenten eller föräldrarna själva. Oavsett vad det är, så vet vi att studentmottagningen brukar bli en dyr fest. Det är kläder som ska inhandlas, bord och stolar till alla gäster. Visst blev det lite fler än vad vi hade tänkt det från början? Skräcken att drycken tar slut, inte ens halvvägs in i firandet, är stor hos många.

De största utgifterna på en mottagning brukar vara mat och dryck. Fundera över om du kan dra ner på några kostnader. En del vill till exempel inte göra avkall på drycken, men kan tänka sig något enklare tilltugg. Ibland kan det till och med vara klädsamt med något enkelt om drycken är exklusiv eller vice versa. I aftonbladet.se tipsar de om att man kan beställa catering – eller helt enkelt laga buffén själv. Ta hjälp av någon vän eller släkting! Ett tips är att laga något för de flesta. Om du gör allt vegetariskt och glutenfritt blir risken mindre att du har gjort fel beräkningar.