Sprickor i betongen

12Mar - av admin - 0 - i Hus och hem

Det kanske låter som en dikt om förortens hus som förfaller. Men det är ett verkligt problem, allt från betongtrappor till hus som spricker i betongen. Rasrisken är hög och när man börjar se armeringsjärnen titta fram så är det inte långt kvar innan betongbyggnationen rasar. Därför är det extra viktigt att kontakta professionella hantverkare som kan laga betongtrappa och återställa den till ursprungligt skick. Det ger inte bara en större säkerhet utan ger ett betydligt vackrare intryck.

betong med sprickor

Det finns många anledningar till varför betong spricker och när den gör det så är det en god idé att sätta igång renoveringen på en gång. Det viktigaste är att vi har hela konstruktioner utan sprickor och farliga påbörjade skador, det går nämligen snabbt utför.

Därför blir det sprickor

Betong är ett utmärkt byggmaterial som används vid många olika byggen och när det används på rätt sätt så är riskerna små att det blir fel. Men det man bör vara väl medveten om är att betong ständigt rör på sig och på grund av kemisk belastning så spricker det lätt när elementen är de rätta. Betong bryts ned efter några år och så ser det ut med det mesta som byggs med betong, därför är det viktigt att vi underhåller och håller koll så att inga farliga sprickor uppstår. Det kan exempelvis vara grunden på huset som börjar spricka och då måste man se upp!

Se upp utomhus

Viktigaste att tänka på när man har betong som byggmaterial är att det påskyndar processen av nedbrytningen så om du bygger ute så tänk på detta:

  • Din trapp som ligger i direkt anslutning till trädgården utsätts inte bara för luftens föroreningar från väg etcetera, utan också av ditt saltande på vintern, men också frost och liknande.
  • Ett hus med betonggrund utstår samma påfrestningar som er trapp, men med skillnaden att ett helt hus står på grunden. Dåligt dränage och ständig påfrestning från grundvattnet kan ge ditt hem rejäla vattenskador. Var noggrann med att det gjorts på rätt sätt.
  • Tror du att du kan laga trappen själv genom att följa stegen så se först till att trappen inte är för långt nedbruten och knacka med en hammare. Det kan bli så att du får anlägga en helt ny trappa istället.