Slit inte ut dig

30Jun - av admin - 0 - i Blandat
Alla som intresserar sig för trädgårdsarbete vet att det kan vara riktigt rofyllt att påta i trädgården. Ibland fungerar det nästan som terapi. Men du som tillbringar somrarna hukandes i rabatterna vet också att det kan vara påfrestande för kroppen. Låt inte arbetet slita ut dig. Med rätt utrustning och rätt kroppshållning kommer du att orka arbeta mer utan att få ont i kroppen.
 

Trädgårdsarbete är konsten att få ut det mesta möjliga av livet, brukar man säga. Hela vintern går vi och längtar efter de där perfekta, soliga dagarna när vi äntligen får använda våra gröna fingrar igen. Det känns som om även vi trädgårdsnördar får nytt liv när växterna börjar titta upp i jorden. Som terapi, eller som en andlig övning som det skrivs om i den här krönikan. Men många har tyvärr också en tendens att bli stela och ömma efter en dags arbete. Vi lägger ju så mycket energi och omsorg på att få blommorna att må bra, så vi borde också tänka på hur våra egna kroppar påverkas. Använd rätt kläder för att jobba utomhus som till exempel Snickers Workwear med riktiga knäskydd, trädgårdshandskar av bra kvalitet och skyddande byxor. Garden Girl är ett märke som har tänkt på vad en trädgårdsarbetare behöver. Dessutom har de tänkt på alla kvinnor som vill skydda sig och samtidigt känna sig fina, som framgår nedan:

”Vi har utgått från hantverkarens arbetsbyxor vad gäller skyddsfunktioner, hållbarhet och kvalitet”, berättar Petra och Agneta två av grundarna till Garden Girl. ”Sedan har vi gett dem kvinnlig form, bredare höfter, resår i midjan, lagom längd och tagit bort tryckknapparna i brösthöjd. Vi har också anpassat funktionerna efter trädgårdsarbete och utrustat byxorna med bland annat hållare för sekatör, rens-pik och flyttbar mobilficka med karbinhake”.