Sälja sin bostad

17Dec - av admin - 0 - i Hus och hem

När du ska sälja din bostad är det mycket att fundera på och målet är ju att få så högt slutpris som möjligt. Men genom att sälja sin bostad under bästa tiden på året, publicera bra bilder och överlåta arbetet till en mäklare som kan sitt jobb, så är sannolikheten stor att just din bostad säljs till ett högt pris.

Att byta boende är något som människor gör för att familjesituationen förändras, likväl som att ett hushålls behov i boendet förändras. Såklart vill du vid försäljning av din bostad gå med så stor vinst som möjligt och då finns det flera olika saker som kan vara bra att tänka på

Bästa tiden att sälja din bostad

Generellt sett brukar man prata om att flest spekulanter som vill köpa nytt boende finns ute på marknaden precis efter ledigheter såsom sommarsemester och julledighet. Det här för att många under sin ledighet får tid att fundera kring sin boendesituation och därefter tar tag i sitt sökande efter sin drömbostad. Därför är bästa tiden på året att sälja tidig vår eller tidig höst, för det finns många köpare som letar efter att köpa bostad. Såklart är det en bra idé att sälja sin bostad när många spekulanter finns på marknaden, men att anlita en kompetent mäklare är A och O , vilket kan göra att slutpriset på din bostad blir högt.

Bra bilder

Många glömmer bort hur säsongen som bostaden säljs påverkar de bilder som kommer publiceras i samband med försäljning. Vid försäljning under en tidig vår kommer troligtvis träd och gräsmatta vara i gråskala, vilket inte är en säljande bild. Bilder som är ljusa och där bostaden ser trevlig ut är alltid mer säljande än tråkiga och mörka bilder. Det är därför en god idé att ta hem någon som kan styla hemmet till både fotografering och visning. Kanske har du bilder sparade från när körsbärsträdet på framsidan stod i rosa blom och att den bilden kan användas för att lägga ut objektet.

Rätt mäklare

Det finns flera olika saker som du kan tänka på inför att sälja din bostad. Exempelvis är tidpunkt och bildkvalitet två saker som är bra att tänka på. Utöver det så är det bra att anlita en kompetent mäklare som underlättar för dig att sälja din bostad och som ser till att du får så högt slutpris som möjligt.