Så inreder du din kräftskiva!

29Aug - av admin - 0 - i Nöje

Kräftskiva är för många en tradition som ligger lite extra varmt om hjärtat. Här kan man nämligen samlas på altanen eller i trädgården om vädret tillåter. Kräftskivan har skapat sig ett särskilt estetiskt uttryck med sina särskilda dekorationer. Här får de färgglada kräftdekorationerna tillsammans med ljuslyktor lysa upp en kväll som många önskar blir lång och rolig. 

När du ska dekorera för kräftskivan behöver du det där klassiska pyntet som har präglat kräftskivan ända sedan vi började fira denna – enligt många – lite udda högtid. De färgglada vimplarna och ljuslyktorna kan du hitta i olika dekorationsbutiker, det smidigaste är såklart att fynda pyntet online eftersom du då kan få en enkel överblick. Många onlinebutiker brukar vara bra på att just sätta upp olika teman så att när det vankas kräftskiva finns det som du behöver för att festen ska bli lyckas.

Vad behöver jag för pynt?

Så vad behöver du då klicka hem för pynt till din kräftskiva? En kräftskiva omges av en trevlig atmosfär och dessutom är det under sensommarens del när kvällarna inte längre är lika ljusa. Många föredrar dessutom att i den mån det går fira kräftskivan utomhus – och om det regnar delar du ut filtar. Oavsett väder brukar det löna sig att ha ett partytält uppställt. Det skyddar inte bara mot eventuellt regn, men ramar in ett bord och ett umgänge och är såklart också tacksamt att hänga upp dekorationer och ljusslingor i.

Några saker som inte får missas:

  • Servetter med kräftmotiv – men lek också med andra motiv som dill, johannesört
  • Vimplar och pappersdekorationer i klassiska runda räfflade format
  • Glas: både snapsglas och dricksglas
  • Papperstallrikar eller tallrikar i porslin med passande motiv
  • Ljusslingor
  • Sånghäfte

En kräftskiva har ett utpräglat uttryck redan, men du kan välja att modernisera din kräftskivas dukning lite. En sak som kan vara kul att tänka på är att försöka få gästerna att ”känna igen kräftskivan” samtidigt som det också finns moderna inslag.

Ett kul reportage i Elle levererar några fina och inspirerande bilder om du har slut på inspiration kring hur du ska tänka kring din dukning. Lycka till, och skål!