Så blir du av med ”bananflugorna”

20Apr - av admin - 0 - i Hus och hem

Bananflugan brukar slarvigt användas om de flesta småflugor vi har i vårt hem. Det kan röra sig om lite olika sorter, men i princip gäller samma typ av bekämpning. Dessa flugor är otroligt irriterande och sätter en otrevlig atmosfär i ditt kök och bland dina krukväxter. Det finns lite enkla knep för att hålla dem borta, och när olyckan väl är framme är det bara att ta fram flugfångaren. 

Det finns många husmorsknep därute för att hålla bananflugorna borta, men det verkar inte som att mycket hjälper när de väl har etablerat sig i ditt hem. Som tidigare nämnt finns det flugfällor som kan vara en idé för den som helt enkelt inte kommer någonvart med bekämpningen. Det finns dock andra knep att förebygga bananflugornas etablering.

Håll alltid frukt och grönt kylda. Bananflugorna trivs bara i värme och kommer helt enkelt inte att ta sig in i ditt kylskåp. På det sättet gör du det svårare för deras fortplantning, och skapar du inte några gynsamma miljöer från dem så håller de sig garanterat borta. Detsamma gäller självklart dina sopor. Släng dem regelbundet och håll rent!

Gillra flugfällor

Ett tips som många brukar komma över är att blanda lite vinäger, honung och diskmedel i en liten skål. Bananflugorna kommer tro att det är något riktigt mumsigt där i, men diskmedlet gör att ytspänningen försvinner – vilket resultetar i att bananflugorna drunknar.

Detsamma gäller en flaska rödvin. Du har säkert själv varit med om att du inte kan ställa fram ett vinglas utan att bananflugorna är framme och saboterar din upplevelse. Vinglaset tar de sig lätt ur igen, men själva flaskan är svårare! Anledningen till att de dras till vinet är dock inte så värst roligt att veta alla gånger, det är nämligen så att de vill ha alkohol när de känner sig extra brunstiga!