Problem med ohyra hemma?

4Dec - av admin - 0 - i Hus och hem

Silverfisk och annan ohyra gillar att boa in sig i våra hem. Mot mångas vilja. Se till att bli av med skadedjur på effektiva sätt.

Har du problem med silverfisk, möss eller kanske mal? Många är vi som driver en kamp mot olika slags ohyra i våra hem. Som tur är finns det gott om motmedel och fällor som gör att deras vistelse blir kort. Du hittar allt från silverfiskfälla till rödcederolja och malkulor på https://skadedjursbutiken.se/.

Hur du blir av med skadedjur

När sommaren har kommit och gått brukar insekter söka sig in i våra hus. Ett sådant småkryp är tvestjärten. Tvestjärtar äter allt, både andra insekter och växter. I trädgården kan de förstöra växter, men även hålla bladlöss och andra skadeinsekter borta. Vissa tvestjärtar kan även flyga, en obehaglig fakta du kanske hellre glömmer bort? Och hur blir du egentligen av med dessa oönskade gäster?

Tvestjärten är aktiv om natten och söker skydd i mörka, fuktiga platser under dagen. De trivs i springor i jorden, under löv, sten och bark, samt i brevlådor. De gillar även kläder som hänger på tork och boar gärna in sig i campingtält. Husens hål och sprickor blir perfekta bonader för denna typ. De sprider dock inga virus eller gift, den är helt ofarlig. Dock extremt obehaglig att ha hemma i sitt hus. För att bli av och motverka tvestjärten är det en god idé att ofta borsta under krukor, skaka om morgontidningen, kläderna på tork och använd dig av Mrr D-pulver som bekämpningsmedel och spraya runt huset där de ligger och trycker under dagen när det är som ljusast. Vitpeppar och vitlök skyr de som pesten, detta är även ett miljövänligt alternativ till att bli av med denna osköning till insekt. Strö vitpeppar i bottnen på brevlådan eller byt ut din brevlåda till en i plexiglas som får in ljus – då flyr tvestjärtarna fortare än du hinner sig hej. Mer om detta kan du ta del av i denna artikel i Expressen Leva & Bo.

Mer om ohyra går det att läsa om här i Göteborgs-Posten, där ett kvarter i Majorna har blivit drabbat av mal. En annan artikel i NWT pratar om vägglöss, den går att läsa här.