Mobil som hjälpmedel i trädgården?

25Sep - av admin - 0 - i Nöje

Går det att använda mobilen som ett trädgårdsverktyg? Idag finns en uppsjö av appar som du kan använda som hjälpmedel när du odlar eller vill artbestämma en växt. Det finns också odlingsdagböcker och liknande som är till god hjälp.  

Det gäller att hålla koll på sina prylar och redskap – det känner nog du som odlare till. Du trimmar verktyg och håller dem rena och i schack, men även mobilen kan vara ett verktyg och den bör du också vårda. På https://www.batteriexperten.com/ hittar du allt som rör batterier och där kan du också hitta trödgårdsbatterier och tillbehör till din telefon ifall du inte vill att den ska gå sönder medan du botaniserar bland växter och artbestämningar. Nedan kommer vi med bra tips på vad du kan använda för appar i din trädgård.

Mobiltillbehör som är måste till odlingen

Att odla blir roligare om du för en odlingsdagbok av något slag. Till mobilen finns många slags appar att ladda ner för den som vill förkovra sig i artrikedom, biologisk mångfald eller bara bli en riktig fena på det där med vilda blommor ute i naturen. Jordbruksverket har en sida som samlar nyttiga appar för den som vill veta mer. Spana in listan här. Ett annat mycket bra verktyg är att ladda hem en så kallad trädgårdsdagbok. Få koll på dina perenner och blommor, hur de växer och när du odlade dem och när det är dags att ge näring. Det blir roligare när du sedan laddar upp din dagbok och kan dela den med andra som är intresserade av samma sak. Kanske är du med i något odlingsforum på nätet som kan hjälpa dig att hålla intresset igång och ha kontakt med andra som intresserar sig för samma sak.

På mobilen kan du också läsa mer om olika odlingstips och hålla dig ajour på vad som trendar i odlingsvärlden just nu! Här kan du få en massa bra tips för vad som gäller för säsongen just nu. Kanske är det något som faller dig i smaken?

  • Ladda mobilen med batterier och ge dig ut i naturen och artbestäm växter
  • Hämta hem appar som hjälper dig i din odling
  • Se till att ha bra mobilskydd när du är ute och rör om i trädgården