Kökstrenden våren 2016

24Mar - av admin - 0 - i Hus och hem

Trender kommer och går lika fort som årstiderna växlar, och nu är det därför vårköken som dominerar, och visst finns en hel del spännande nya inredningssätt att inspireras av.

kök modernt vittAtt inreda sitt kök är inte bara att sätta dit ett snyggt matbord och ställa dit ett gäng matchande stolar, vill man skapa ett trendigt kök krävs lite mer än så. Och just nu till våren finns en rad spännande kökstrender att inspireras av. Bland annat skriver Expressen om hur den senaste kökstrenden är att ha varmare och mer rustika inslag i köket såsom detaljer både i trä och metall. Något som till exempel är bland det hetaste valet av stil just nu är det lantliga köket med öppen planlösning och förvaring i form av köksskåp utan luckor och rustika möbler med karaktär, men också modernare inslag är välkommet. Nytt är bland annat bleka pasteller och arbetsytor eller detaljer i marmor. Vad som däremot är helt ute är det moderna, eller sterila, köket med sina blanka handtagsfria skåp och avskalade stil, nu är det personlighet i köket som gäller. Sen ska man heller inte glömma hur kakel fått ett uppsving på senaste tiden, och enligt Vi i villa är det varma toner på kakelplattorna som gäller och man får gärna bryta av helfärgade med mönstrade om vart annat – viktigast är att utgå från sin personliga stil och se till att ens egen personlighet syns i köket.

Glöm inte färgen

Ovan nämndes hur det sterila köket i modern tappning inte alls är trendigt längre med sina blanka och plastliknande ytor i neutral färg utan att vi nu drar mer åt färg och värme i köket. Men som tur är för den som kanske inte föredrar dova färger är att pastellerna i bleka toner hittat in i våra hem. Bland annat skriver Elle om hur denna trend just växt fram som en motreaktion till mörkt och murrigt och därför är det allt mer pastellfärger på inredningskartan. Toner såsom puderrosa och nyansen som kommit att kallas blush är hetast att välja, men också pasteller i blekt mintnyans, ljus turkos och blå är rätt att välja. Något som heller inte är så konstigt i och med att vi nu går från den mörka hösten och vintern mot sol och sommar – då passar också ljusa färger in bättre i hemmet.