Inred ditt Attefallshus

9Sep - av admin - 0 - i Hus och hem

Även om det inte är någon storm för att bygga ett Attefallshus på tomten finns det ändå många som väljer att göra det och då kan det vara bra att både känna till reglerna samt få bra tips på inredning.

4387859-friggebodVi har tidigare skrivit en artikel om hur du ska tänka om du planerar att bygga ditt eget hus. För denna artikel förutsätts att du har ett hus som du gärna är nöjd med då du nu ska ta dig ann ett till hus på tomten. För ett hus är precis vad Attefallshusen är då man får bygga upp till 25 kvm. Men för att få bygga ett sådant hus förutsätts det att du även har ett annat hus du bor i på tomten.

Inred få kvadratmeter rätt

Expressen har några bra tips på hur du kan skapa magi på få kvadratmeter. Men vad som även kan vara bra är att kolla upp så du inte är närmre grannen än 4,5 meter samt att du har fått tillstånd, du behöver inte få bygglov med det krävs att du anmäler villan (för visst är det en villa) till byggnadsnämnden. Detta för att minimera risken för otrevligheter. När du väl inreder så fundera på vem du inreder för och hur huset ska användas, då är det mycket som kommer att falla på plats.

  • Håll inredningen så enhetlig som möjligt.

  • Möblerna med nätta och flexibla möbler.
  • Låta gärna färgskalan vara ljus.
  • Skärma av med draperier.
  • Inred ett minikök med kokplatta, mikro och ett litet kylskåp. Disken går bra att sköta utomhus.