Gräset är grönare på andra sidan

21Feb - av admin - 0 - i Trädgård & natur

Visst kan det kännas som så när man bor nära sina grannar och man verkligen kan se hur deras gräsmatta är betydligt grönare än eran? Det spelar ingen roll hur ni vattnar, om ni sår nytt eller tillsätter gräsgödning. Det närmaste ni kanske kommer är att få mer mossa som är grön. Inte den vackra gröna som grannens men ändå grön. Felet med din gräsmatta kan vara bestående eftersom läget spelar stor roll för hur väl gräsmattan mår, men lugn det finns lösningar!

gräsmatta vattnas

Det finns en hel del avundsjuka som frodas när det handlar om grannar och framförallt grannar och deras gräsmatta. På något vis är din gräsmatta inte alls lika grön som din grannes, trots att du följt alla råd som du kan hitta:

Helt klart kräver den gröna, täta och perfekta gräsmattan en större arbetsinsats med klippning ofta. Den ska luftas, gödslas och vattnas. Dessutom är en sådan gräsyta ofta betydligt känsligare och bör betraktas som en rabatt snarare än en plats att bruka för aktiviteter.(Läs mer om olika gräs och hur man gör)

Problemet kan vara att inget händer, trots många försök. Då är det dags att kolla in möjligheterna för konstgräs! Med det menas att köpa gräsmatta på rulle och på så vis få den där vackra, gröna och frodande gräsmattan. Någon annan har redan gjort allt jobb och det är nu upp till dig att visa upp den för dina grannar.

Att lägga färdigt gräs

Det innebär visserligen en del jobb även om gräset kommer på en rulle. Det som måste ske direkt du får din leverans av gräsrulle är att direkt anlägga gräsmattan då den är en färskvara. Det är viktigt med underhåll även om du redan nu fått en vacker gräsmatta utan att så, vattna och klippa den. Men när den väl är anlagd så behöver du bara underhålla den och hålla den snygg för i framtiden.