Fynda drömvilla i Malmö med mäklarens hjälp

9Jul - av admin - 0 - i Hus och hem

Att Sveriges tredje största stad Malmö har mycket att erbjuda är något som allt fler människor i olika skeden i livet upptäcker. För dig som vill leva stadsliv men ändå ha ditt boende i villa med tomt är staden ett exemplariskt val, då prisnivåerna ännu inte nått de höga nivåer som bostadsmarknaden i Stockholm plågas av. Med rätt mäklare har du möjlighet att göra ett superklipp.

Ett bra ställe att börja din husjakt på är att klicka in på https://www.skandiamaklarna.se/kontor/malmo och ta en första kontakt med en kompetent fastighetsmäklare som kan Malmöområdet utan och innan. Att ta hjälp av en mäklare så tidigt som möjligt i processen att hitta ett nytt hem är en god idé, då mäklarens lokalkännedom kan peka dig i rätt riktning redan från början.

Fortsatt köpläge i Malmö

Coronapandemin har inneburit en kraftig prisutveckling på villamarknaden i storstäderna. Även Malmö ligger högt i prisstegringsligan. Bostadsmarknaden i Malmö är dock i en mycket tidigare fas än exempelvis den i Stockholm, vilket innebär att det fortfarande är en bra investering att köpa bostad.

–– Vi får fortsatt mycket bostad för pengarna i Malmö i förhållande till våra övriga storstäder vilket gör att det är köpläge, säger Malmömäklaren Mattias Larsson till Aftonbladet.

En stad i ständig utveckling

Malmö är en stad i kraftig utveckling, och inför en bostadsaffär kan det vara en god idé att konsultera Malmö stads hemsida om framtida utvecklingsområden. Att investera i en bostad belägen i ett sådant kan visa sig lukrativt längre fram. Malmö satsar hårt på skolor, lokaltrafik och stadsmiljö-frågor i många områden, även attraktiva villaområden som:

  • – Elinelund
  • – Bunkeflostrand
  • – Klagshamn
  • – Limhamn
  • – Kirseberg