Förvandla din trädgård till en lugn oas

20Jul - av admin - 0 - i Hus och hem

När sommaren har kommit är det många som vill tillbringa mycket tid ute i trädgården. Men för att kunna använda tomten till sin fulla potential kan det krävas en del förberedelser. Genom att satsa på rätt produkter går det att skapa en underbar lugn oas som är perfekt för en härlig semester.

Att beställa produkter från flera olika affärer tar mycket tid, därför är det bättre att hitta en affär med ett brett sortiment. Du kan klicka här för att komma till Gardenstore, där finns allt från utemöbler och trädgårdsredskap till utekök och orangerier. Gardenstore täcker alla dina behov för trädgården med ett stort sortiment av kända varumärken.

Satsa på rätt produkter

trädgårdNär du planerar din trädgård är det viktigt att du utgår från just dina behov. Kanske du tycker om att ha porlande vatten att lyssna till, så en damm kanske är rätt för dig? Om du har ett starkt odlingsintresse är det kanske en köksträdgård eller ett växthus som är viktigast. Lotta Erdelyi har skapat sin trädgård med nyfikenhet, inspiration och lust så att den passar hennes intressen. Genom att anlägga en äng och grönsakstäppa samt sätta upp ett växthus har hon färdigställt sin egna lugna oas. Ett skogshörn, en salamanderdamm, uteplats och fågeldamm fullbordar hennes trädgårdsdröm.

Andra saker som kan vara bra att köpa in till trädgården är en grill för härliga sammankomster under sommaren och bekväma utemöbler. Ett sätt att få sin trädgård att bli en lugn oas är att utgå från österländsk filosofi. Lena Adèle Alinder har skapat sitt drömhem genom att utgå från wabi sabi, en japansk livsvisdom där skönheten finns i slitna, åldrade och icke perfekta möbler. Genom att kombinera dina gamla släktklenoder med nya produkter kan du skapa en trädgård som ger en genuint hemtrevlig känsla.

Anlägg din perfekta trädgård

trädgårdInnan du börjar planera hur din trädgård ska se ut är det viktigt att tänka på omgivningarna. Kringliggande vilda växter och grönområden kan ge en bra bild av vilka val som kommer att fungera bäst skriver Göteborgs-Posten.

Andra tips vid planeringen är att:

  • Utveckla skissen efter hand
  • Se hur utsikten ser ut från olika fönster i ditt hus
  • Läsa på om den klimatzon din trädgård ligger i

Skissen du gör av din trädgård bör utvecklas i flera lager. Du kan också göra mindre skisser av delar av din trädgård, på det viset kan du skapa en mer detaljerad plan. Genom att se ut ur fönstren från ditt hus kan du se vilka delar av trädgården du vill göra mer synliga eller dölja för omgivningen. Den klimatzon din trädgård har är också viktig. Solens läge har en stor påverkan på tomtens ljus och skugga, och det är inte förrän du har observerat trädgården i ett år som du verkligen har en bra utgångspunkt för att göra en komplett planering. De växter du planterar behöver också passa in i omgivningen. Faktorer som påverkar hur bra det växer är väderstreck och jordmån. När du målar om huset och ändrar ytmaterial kan det också vara bra att anpassa sig efter trakten. Med harmonierande material och färger skapar du ett hus som bättre smälter in i sin omgivning.