Den trendiga mormorsträdgården

3Oct - av admin - 0 - i Trädgård & natur

Det finns mycket vi vill komma åt via vår trädgård. Förutom att vi vill att den ska vara praktisk och rymma nödvändiga saker som hela familjen har nytta av, som en lite yta för lite bollsporter och ett av Cykelboxens cykelställ som hela familjen kan parkera sina cyklar i, så vill vi allt mer åt det lummiga och ätbara. Dagens Nyheter har skrivit om den här formen av trädgårdar, och de kallar det för ”mormors trädgård”, den som definieras av att den är lummig, tätvuxen och i stor utsträckning ätbar. Bland annat skriver de så här:

Pioner och aklejor. Rosor och äppelträd. Hallon och bondbönor. Ett vällande och ett överflöd och endast smala gångar att gå på. Och en mormor som nyper bort vissnade kronblad och drar upp jordiga potatisar. Så ser mångas bild av mormorsträdgården ut, men exakt vilka växter den bör innehålla finns det lite olika uppfattningar om.

Vill du läsa hela artikeln kan du klicka här. Ja, det är kul att folk börjar intressera sig för mer täta och ätbara trädgårdar. Det finns en tydlig trend just när det kommer till att saker och ting ska vara ätbart, det är många som vill odla sina egna bär, grönsaker och frukter och för många är det en dröm att vara självförsörjande på grönsaker. Det kanske är lite svårt att uppnå, men man kan absolut se till att man har en god tillgång till ätbara läckerheter i sin trädgård om man lägger manken till och ser till att ge sina växter gott om kärlek. Så, vilken sorts trädgård föredrar du? Den stora, öppna, eller den täta och väldoftande ätbara trädgården?