Belysning i trädgården skrämmer tjuven

17Jan - av admin - 0 - i Hus och hem

Gör det svårt för tjuven att bryta sig in hos dig genom att ha snygg och praktisk belysning i din trädgård. Det finns många anledningar till att lysa upp utomhus.

Dels är det snyggt och praktiskt för er som bor där att belysa trädgården, något som vi tidigare skrivit om, populariteten kring det syns genom mer och mer belysning i trädgårdarna landet över. Men det finns ännu ett syfte för att belysa ordentligt utanför huset, nämligen för att skrämma bort inbrottstjuvar.

Lys upp för säkerhetens skull

Lys upp utanför huset och i trädgården för att göra det enklare för dig själv. Det är då lättare att ta sig från bilen till husentrén, att få en ordentlig överblick över tomten. Du slipper snubbla på stenar och kanter av olika slag när du ser vart du går, och likaså gäller för dina gäster. Det gäller att lysa upp för säkerhetens skull helt enkelt. Men det finns oinbjudna gäster som du också vill belysa för.

”Man behöver se vart man går och vart man parkerar bilen. I en trappa där det kan ligga is behöver man kunna se sig för. Dessutom håller man inbrottstjuvar borta om altandörren och entrén är upplyst”, säger belysningskonsulten till GP.

Tjuvar vill gömma sig

Det är nämligen så att inbrottstjuvar vill göra inbrott i fred, och gärna så osynligt som möjligt. Det blir svårt för dem att bryta sig in hemma hos dig om du har en välbelyst trädgård, entré och belyst fasad runt huset överlag. Det blir lättare för grannar och andra att se om det förekommer aktivitet runt ditt hus när du inte är hemma om det finns belysning helt enkelt.