Badtunna och enkla växter

21Mar - av admin - 0 - i Trädgård & natur

Vilka växter är både lättskötta och fina att titta på, liksom bra för bina? Och hur isolerar du din badtunna ordentligt för sköna bad för både sommar, höst och vinter?

Oavsett om du har gröna fingrar eller inte är det viktigt att trädgården är en plats för avslappning, njutning och sköna dagar. Inte minst under vår och sommar då värmen och solen är på plats. Med en vedeldad badtunna från svenskabadtunnor.se kan du bada i svalkande vatten under sommarens varma dagar, och värma dig när kvällen med mörker och kyla. Perfekt för vilken trädgård som helst.

Montera badtunna eller terrasspool

Om du väljer en terrasspool är rådet att på ett enkelt och billigt sätt isolera den själv:

Det som är viktigt att tänka på är underarbetet eftersom poolen kan bli rätt så tung med allt vatten och personerna i badtunnan som badar. Lägg gärna ut en markduk och fyll med stenkross, placera badtunnan på sin plats, och låt lecablock stödja sittytan. Isolera sedan med frigolit eller thermoreflekt och montera kaminen om den inte är invändig.

Mer fint i trädgården

Förutom badtunnan är det rätt så trevligt med grönska i trädgården. Inte minst för att minska insynen och få njuta av blomdoft under somrarna.

Här går det bland annat att läsa om hur du kan plantera marktäckande växter som pion, funkia, daglilja och ormbunke för att slippa rensa ogräs men ändå ha vackra blommor runt dig. Även friväxande buskar med blommor går utmärkt att plantera, dessa behöver endast klippas vart tredje till vart femte år. Buxbum är en fin typ av buske som inte blir för stor och som inte tar lång tid alls att beskära. Ansa busken en till två gånger per växtsäsong och njut resten av tiden.

Andra lättskötta växter är stjärnhyacint och myskmadra, dessa behöver du inte skära och rensa stup i kvarten för att hålla fina. Mer om det här.